We insist on inefficient manual work that is not suitable for mass production. Even in this era, such a noodle factory thinks that "it is good to have one". "Inaba Handicraft Udon" uses 100% domestic flour and is made by the multi-additive water aging method. Safety and security in terms of both raw materials and hygiene. Akita Prefecture HACCP certification.

It's still late February.

一昨日の画像です。
2020年2月20日(木曜日)、通常の年ならリンゴの木々の半分は
雪に覆われ、山々も雪・雪・雪。空はどんよりとした感じなのですが。



空だけ見てると初夏を思わせる色。
この日は10℃まで気温が上がりました。



例年ですと「りんご」の木々の選定作業する時期ですが
雪がなく地面がゆるんでいるためそれもできず、枝が伸び放題の状況。
果樹農家さんいわく、地面が固くなってから脚立を使い、一斉に行うと。
例年は雪で枝が折れたり、雪堀りをするこの時期。
雪がなくて作業が進まない。果樹栽培歴57年のベテランもお手上げ状態でした。